22.2.2017

SIF Gruppen er med til at omdanne kloster til plejecenter

I SIF Gruppen har vi netop skrevet kontrakt med Enemærke og Petersen A/S, om udførelse af el-installationer og velfærdsteknologiske løsninger i det tidligere Sankt Joseph Kloster, beliggende på Strandvejen i København.


Billede: RUBOW arkitekter

 

Det katolske kloster, som blev opført i 1905, har været hjem, kloster og centrum for Sankt Joseph Søstrenes velgørende arbejde i over 100 år. Nu skal klostret omdannes til et moderne plejecenter og seniorbofællesskab med omfattende respekt for stedets historie og oprindelige arkitektur. Det er en spændende og helt unik opgave, som vi i SIF Gruppen glæder os til at komme i gang med. Opgaven er udbudt som en totalentreprise.

Renovering og tilbygning

Opgaven består af renovering af den eksisterende kirke og klosterbygning, samt etablering af en ny tilbygning. Byggeriet udgør i alt 10.100 m2. Klostrets imponerende kirke, som er fyldt med smukke glasmosaikker og massive mængder ædeltræ, skal skånsomt ombygges til café og kulturhus med scenefaciliteter og mulighed for afholdelse af koncerter, foredrag, møder og øvrige fællesaktiviteter. Den tilhørende klosterbygning, som består af 4 fløje, der omgiver en rolig og idyllisk gårdhave, skal ombygges til 33 seniorboliger, som skal udlejes af Lejerbo. Den nye tilbygning, der udgør 7.800 m2, skal fungere som plejecenter og rumme i alt 92 nye plejeboliger.

Velfærdsteknologiske løsninger

SIF Gruppen skal udover de grundlæggende el-installationer, såsom tavler, føringsveje, lys og kraft, også udføre velfærdsteknologiske installationer for patientkald, panik- og flugtvejsbelysning, dect telefoni, brandalarm, indbrudsalarm, adgangskontrol samt teleslyngeanlæg. Vi skal endvidere udføre CTS-installationer for ventilationsanlæg og for aflæsning af energimålere i alle beboelsesenheder.

Perfekte og stemningsfyldte rammer

Det er på mange måder en lidt anderledes og spændende byggesag for SIF Gruppen. Under besigtigelsen, var bygningerne fortsat i brug som plejehjem for nonner. Vi var således heldige at hilse på nogle af Søstrene, som nu bliver genhuset på Nørrebro. Klostret emmer af fred, tryghed og ro og vi er derfor ikke i tvivl om at bliver nogle helt perfekte og stemningsfyldte rammer for de ældre medborgere, der flytter ind til juli 2019, når det hele står færdigt.

Christian B. Madsen

Salgsansvarlig

SIF Gruppen · Generatorvej 12, 2860 Søborg · Tlf. 39 750 750 · sif@sif.dk