3.5.2019

SIF Gruppen får Gladsaxes første Bycykelstation

Med en ny ladestation og tilhørende eldrevne Bycykler på vores hovedkontor i Søborg, er SIF Gruppen hoppet med på den grønne bølge. Vi er stolte over at være Gladsaxes første medlem af hovedstadens velkendte Bycykelsystem, og vi håber, flere virksomheder og kommuner vil følge i vores fodspor.

SIF Gruppen får Gladsaxes første Bycykelstation

På billedet ses vores administrative assistent Lisbeth S. Larsen og Serviceleder for Infrastruktur, Asger Juhl, som afprøver Bycyklerne.  Det er Asgers afdeling, som har installeret ladestationen, samt de øvrige ladestationer i hele hovedstadsområdet.

 

Initiativet, der er en naturlig forlængelse af SIF Gruppens eksisterende samarbejde med Bycyklen, er allerede til stor glæde og gavn for vores medarbejdere og borgere i nærområdet.

Bycykelsystemet, der er etableret som det fjerde ben i den kollektive transport, findes allerede i Rødovre, København og på Frederiksberg. Her er Bycyklerne placeret nær ved de fleste tog- og metrostationer samt på øvrige trafikknudepunkter, hvor de hjælper med at binde den kollektive transport sammen på tværs af eksisterende skinnenet og busruter. Da Bycyklerne er tilgængelige døgnet rundt hele året, er de både et godt alternativ til bilen og et fleksibelt supplement til bus, tog og metro.

Bedre muligheder for at cykle på arbejde

I SIF Gruppen har det været en velovervejet beslutning at blive en del af Bycykelsystemet, da vi gerne vil tilbyde vores medarbejdere optimale muligheder for at cykle hele eller dele af strækningen til og fra arbejde. Dette gælder i særdeleshed vores mere end 80 lærlinge, der dagligt bruger offentlig transport til og fra arbejde. Herudover ser vi et potentiale for at kunne bruge en sundere og grønnere transportløsning i forbindelse med kundemøder og aftaler i nærområdet. Hvis Bycyklerne på sigt vil forbedre kunders og samarbejdspartners adgang til virksomheden, kan vi desuden bidrage til et reduceret CO2-udslip.

”Det er et lille men vigtigt initiativ, som kan være med til at gøre en forskel på mange områder, så det var en nem beslutning for os at blive en del af Bycykelsystemet. Det er vores håb, at flere virksomheder i området og ikke mindst Gladsaxe kommune hopper med på denne grønne bølge. Det giver supergod mening i forhold til trængsels- og CO2-reduktion, sundhed, effektivitet, fleksibilitet osv. – specielt i disse tider, hvor byens vejnet er udfordret af Letbanebyggeri,” udtaler adm. direktør i SIF, Lars Mejlby.

Cyklerne er blevet taget godt i mod hos SIF Gruppens medarbejdere og samarbejdspartnere, og de bliver allerede brugt flittigt.

Vidste du, at

  • Bycyklen er verdens første ”intelligente”, elektriske delecykelsystem?
  • Bycyklerne er online og har GPS og integration med Rejseplanen?
  • Bycyklerne tilsammen har kørt 12 millioner kilometer?
  • Samfundsøkonomien sparer 10,09 kroner for hver kørt kilometer, der bliver flyttet fra bil til cykel?
  • Man ved kørsel på el-cykel forbrænder ca. 80% kalorier sammenlignet med kørsel på almindelig cykel?
  • El-cykling tæller med i Sundhedsstyrelsens anbefaling om 30 min. motion om dagen ved moderat fysisk intensitet?
  • El-cyklen i myldretiden ofte giver kortere transporttid end bilen?
  • Mobilister på el-cykel er villige til at pendle væsentligt længere end mobilister på almindelig cykel?
  • Bycyklen allerede har 362.231 brugerkonti?

Kilde: Bycyklen

Asger Juhl

Serviceleder

SIF Gruppen · Generatorvej 12, 2860 Søborg · Tlf. 39 750 750 · sif@sif.dk