3.9.2019

Rittal og SIF Gruppen i partnerskab om service

Rittal A/S og SIF Gruppen A/S har indgået en landsdækkende partnerskabsaftale om service på køleanlæg monteret på indkapslinger og styretavler. Aftalen sikrer kunderne service inden for fire timer, 24/7, 365 dage om året.

Rittal og SIF Gruppen i partnerskab om service
Fra venstre; Regionschef Sjælland Christian Eriksen fra SIF Gruppen, Udviklingschef Service Daniel Billstrøm fra Rittal A/S, Regionschef Hovedstaden Michael Gug Møller-Kongshaug fra SIF Gruppen og Serviceelektriker Kim Junkuhn fra SIF Gruppen
 

I takt med den teknologiske udvikling og automatiseringen af industrien med flere avancerede og el-krævende komponenter, har Rittal A/S igennem de seneste mange år udviklet sine indkapslinger og styretavler fra at være rene skabe til at være indkapslinger med køling, temperaturstyring og digitaliseret overvågning. Da klimaet i indkapslingerne er vitale for at virksomhedernes produktionsudstyr kører smertefrit, er det nødvendigt med et velfungerende servicetilbud, der kan reagere hurtigt og begrænse nedetiden bedst muligt.  

Hurtig og landsdækkende service

Rittal A/S har altid haft service på deres produkter, men de nye og mere avancerede produkter kræver en landsdækkende og ekstremt hurtig serviceorganisation for at Rittal kan leve op til sine servicemål. Dette har Rittal A/S nu løst ved at indgå en partneraftale med SIF Gruppen A/S om, at de stiller hele deres store, el-tekniske serviceorganisation til rådighed for Rittals kunder.

- Hos Rittal har vi i den senere tid arbejdet med at udbygge vore serviceafdelinger i de skandinaviske lande, og i den forbindelse har vi valgt konceptet i Danmark som pilotprojekt for de øvrige skandinaviske lande. I de senere år er vi hos Rittal gået fra en forretningsmodel hovedsageligt baseret på komponentsalg til nu at satse på værdibaseret salg - at skabe merværdi for kunderne. Det betyder, at vi skal styrke vores indsats på serviceområdet, og i erkendelse af, at man ikke kan klare alt selv, og at det tager lang tid at opbygge kompetencer, har vi i Danmark valgt at indgå et partnerskab med SIF Gruppen A/S, fortæller skandinavisk udviklingschef for service Daniel Billstrøm, Rittal A/S.

Service inden for fire timer

- Det var vigtigt for os, at vi fandt en partner, som er vant til at arbejde med el-tavler, og som var indstillet på, at vi sammen skal bygge det nye servicekoncept op. Overordnet var det et vigtigt mål for os, at vi med det nye servicekoncept skal komme tættere på kunderne og give dem en sikkerhed for, at de hurtigt og sikkert får hjælp både til forebyggende vedligehold og hvis uheldet er ude. Og det kan vi nu, med SIF Gruppens landsdækkende døgnservice, der med 220 servicebiler garanterer at være fremme på maksimalt fire timer, fortsætter Daniel Billstrøm.

- I takt med, at der kommer flere og flere komponenter, styringer og PC’er ind i el-tavler, stiger behovet for køling, og sideløbende hermed efterspørger vore kunder derfor aftaler om service og forebyggende vedligehold. Vores kundetilpassede servicekoncepter kommer i første omgang til at omfatte køleanlæg i el-tavler, primært til industrivirksomheder, men vi forventer inden for en tid, at servicekonceptet også kommer til at omfatte køleanlæg i el-tavler samt IT-rack i datacentre.

Ved hjælp af moderne netværksteknologi og digitalisering er det via en IoT-gateway muligt for os konstant at overvåge de køleanlæg, der er installeret i kundens el-tavler. Det betyder, at i samme øjeblik, der opstår en fejl eller er en alarm, går der besked til SIF Gruppen, som med det samme rykker ud. Ud over at overvåge driften af køleanlægget er det også muligt via IoT-gatewayen at opsamle data om energiforbruget i el-tavlerne samt andre vigtige driftsdata, der kan anvendes til at forbedre og udvikle køleaggregaterne, siger Daniel Billstrøm.

220 digitaliserede servicebiler

- For os hos SIF Gruppen er vi stolte af, at Rittal har valgt os som servicepartner. Rittal står for gode produkter og er et godt brand. Dette er meget afgørende for os, når vi går ind i et partnerskab, siger administrerende direktør Lars Mejlby, SIF Gruppen A/S.

- På trods af, at det er gode og driftssikre produkter Rittal leverer, må vi erkende, at alt kan gå i stykker. Derfor har vi en landsdækkende serviceorganisation med 220 servicebiler, som er forsynet med både specialværktøj og de oftest anvendte reservedele. Servicebilerne er digitaliserede, således at vi til enhver tid véd, hvor de befinder sig, og ved hasteopkald kan vi hurtigt dirigere den nærmeste servicebil til kunden. Vi har også haft flere af vore medarbejdere på efteruddannelse hos Rittal, og vi er i den forbindelse meget bevidste om, at vi får både bedre og mere engagerede medarbejdere i takt med, at de får større kompetencer.

SIF Gruppen og Rittal som en enhed

- SIF Gruppen er en af Danmarks største serviceleverandører, og skal være Rittals forlængede arm i forhold til kunderne. Vores hensigt er at kunderne i forbindelse med service, opfatter Rittal og SIF Gruppen som én enhed. Vor service bliver udført med størst mulig kvalitet, og vi er kvalitetscertificeret efter ISO 9001:2015 standarden.

For SIF Gruppen som virksomhed er der også en synergi i partnerskabet med Rittal. Vi er en over 100 år gammel installationsforretning med over 400 ansatte, som ud over de traditionelle områder lys, kraft og varme nu også beskæftiger os med sikringsløsninger, intelligente bygningsinstallationer, komfort og energistyring, velfærdsteknologi, vedvarende energiløsninger, AV løsninger, IP netværk og telefoni, fiberinstallationer og energioptimering. Områder, som alle er aktuelle for Rittals kunder, slutter Lars Mejlby.

Lars Mejlby

Administrerende Direktør

SIF Gruppen · Generatorvej 12, 2860 Søborg · Tlf. 39 750 750 · sif@sif.dk