7.1.2022

Vi sætter strøm til IKEA København

Vi kommer godt fra start i det nye år og er stolte af at kunne offentliggøre, at vi for nylig vandt et el-projekt med hovedentreprenør MT Højgaard om opførelse af det nye IKEA-varehus på Vesterbro.

Vi sætter strøm til IKEA København

Projektet indeholder bl.a. klassiske elinstallationer, videoovervågning, brandalarmeringsanlæg, adgangskontrol, tyverisikring samt talevarsling. Vi skal ligeledes stå for den udvendige belysning på møbelhusets grønne taghave.

Det nye 19.000 kvm IKEA-varehus vil ligge ved Kalvebod Brygge og bliver skabt som en nytænkning af det allerede eksisterende varehuskoncept, hvor lageret fylder mindre. Alt hvad der kan transporteres hjem på cykel eller i blå Ikea-poser findes på hylderne, hvor større møbler bestilles og leveres direkte hjem til kunderne.

’’Vi startede i sommer ude på byggepladsen med at projektere sammen med MT Højgaard og Søren Jensen. Lige nu er vi færdige med fundamentjording, som vi startede på i oktober ’21. Vi glæder os til at komme i gang og påbegynde de indledende opgaver her i januar.’’ - Udtaler Entrepriseleder hos SIF Gruppen, Bo Strand Olsen.

Grønne ambitioner

At skabe grønne arealer på de mange kvadratmeter har været et bærende element for det nye byggeri. Samtidig sættes der et stort fokus på miljøet, hvor blandt andet affaldssortering, genbrug og energioptimering er i fokus. Taghaven har udsigt over byen, der vil være 250 træer og buske, 760 cykelparkeringspladser og IKEA-ladcykler til låns.

Hør IKEA selv fortælle om tankerne bag byggeprojektet på deres YouTube-kanal.

IKEA-varehuset forventes at stå færdigt i 2023.

SIF Gruppen · Generatorvej 12, 2860 Søborg · Tlf. 39 750 750 · sif@sif.dk